h4U logo

Hírek

Hírek Szolgáltatások Árak Ajándék ötletek Cranio-Sacralis Integráció Mi az a „h4U”?

Talpmasszázs a „h4U"-nál

2013. január 2. frissítve: 2013. május 1.


Szolgáltatásaink sorát ez év elejétől talpmasszázzsal bővítjük. Vendégeink többszöri érdeklődésén felbuzdulva - bizonyos mozgásszervi, belgyógyászati és endokrinológiai betegségek kezelésére- talpmasszázst is lehet kérni nálunk. Ezen masszázs fajta reflexes és diagnosztikai vonatkozásait is kihasználva reményeink szerint vendégeink minél nagyobb megelégedésére vezetjük be ezt a szolgáltatást.


A talp, és természetesen a tenyér is, olyan reflexzónákat tartalmaz, amelyek megfelelnek a teljes test szerveinek, szervrendszereinek. Ezen zónák célzott mechanikai ingerlésével elérhető a vonatkozó szerv, vagy szervrendszer energiaellátásának kiegyensúlyozása. A lerakódások egyrészt utalnak az adott szerv elváltozásaira, másrészt a vegetatív idegrendszer reflexeinek kihasználásával hathatunk az energia egyensúly helyreállítása érdekében úgy, hogy a lerakódott kristályokat szétzuzzuk.


a talpak reflexzónái

A talpak reflexzónái


A kezelt felület esetenként érzékenyebb lehet, hiszen a talpi párna alatt felgyült kristályok módszeres szétmasszírozása gyakran nem kellemes érzés, viszont az utánna érzett megkönnyebbülés és minőségileg jobb közérzet kárpótolja vendégeinket. A masszázst fokozatosan erősítve kell alkalmazni, és érdemes tartani az időbeli fokozatosságot is. Ennek oka nem csak a páciens esetleges hiperérzékenysége, hanem a kezelés következményeként felgyűlő tejsav által okozott izomlázhoz hasonló érzés is. Fontos szem előtt tartani, hogy a talpmasszázs kúraszerűen alkalmazott módszer, hiszen kezdetben előfordulhat a panaszok fokozódása, amelyek a kúra végére csökkennek, esetleg teljesen elmúlnak..


A talpmasszázs nálunk egyféle hosszban vehető igénybe:

- 30 perces kezelés, amelyből legalább 6-8 alkalom ajánlott heti 2 esetben.

A kezelések alkalmával minimális vivőanyagot (természetes alapú parabén és tartósítószer mentes krém) használunk a reflexes hatás maximalizálása érdekében.


az arc reflexzónái

Az arc reflexzónái


Reflexzónák találhatók a kézfejen és az arcon is. Ezek alkalmazása a zónák mérete és érzékenysége miatt nagy szakértelmet kíván a masszőrtől.


a tenyér reflexzónái

A tenyér reflexzónái


Erről olvashatsz még részletesebben a Gyógyulás talpmasszázzsal című cikkben.


S.I.


(c) 2013-2016 Sinka Imre András ev.